Wie ben ik?

Hi there! Ik ben Binnita Poelman en ik kom uit het jaar waarin de film Titanic uitkwam, het jaar waarin Barbie Girl van Aqua een van de bestverkochte singles was in Nederland en het jaar waarin Google werd opgericht. Kortom, uit het jaar 1997. Ik ben een geboren en getogen Fries, maar sinds kort woon ik in de jongste provinciehoofdstad van Nederland, Lelystad. Hier woon ik samen met mijn lieve vriend en ons lieve hondje Toby. Ik studeer aan de lerarenopleiding Nederlands en ik ben beginnende tekstschrijfster.

Nederlands?

Sinds jongs af aan heb ik al oog voor detail in teksten en schrijf ik graag. Dit is ook de reden waarom ik begonnen ben met bloggen: gewoon lekker schrijven. Oké, interessant, maar waarover gaan mijn blogs dan? Tipje van de sluier: studeren, de Nederlandse taal, lesgeven en teksten. Ik ben bezig met de lerarenopleiding Nederlands omdat ik het belangrijk vind dat het Nederlands op een juiste manier gebruikt wordt, nu en in de toekomst. Het Nederlands is een taal die we moeten koesteren, omdat er in het Nederlands veel meer schuil gaat dan alleen klanken, lettergrepen, zinsdelen, een grammatica. Het Nederlands is enorm belangrijk voor de communicatie. Daarom geef ik graag les over het Nederlands, en alle lastige aspecten van die taal. Als je het Nederlands op de juiste manier gebruikt kom je gewoon een stuk verder, ook als je voor je business teksten gaat schrijven. Onderzoek van Miet Ooms wijst ook uit dat potentiële klanten vaak wegklikken als ze veel spelfouten zien staan op een website. Ik begrijp dat het juiste gebruik van de Nederlandse taal voor veel mensen gewoon moeilijk is, en daarom help ik jou graag om knallende teksten neer te zetten.

Nu nog even wat over mijzelf. Ik ben als persoon soms ontzettend eigenwijs, vooral als het over mijn eigen keuzes gaat. Dan luister ik niet naar wat iemand anders denkt over mijn keuzes, maar dan doe ik gewoon wat ik zelf in mijn koppie heb. Ik leer door te doen en door te falen. Trial and error. Ik hak heel gemakkelijk een knoop door als het op grote, ‘belangrijke’ keuzes aankomt. Maar juist het kiezen tussen bijvoorbeeld warme chocolademelk met óf zonder slagroom, dat vind ik lastig. Met slagroom is zó lekker, maar ieder pondje gaat door het mondje…

Wat heb ik hier aan?

Maar wat heeft mijn blog nou eigenlijk te bieden voor jou? Ik wil gewoon mijn verhaal en mijn ervaringen delen, maar ook tips, ezelsbruggetjes, nieuwtjes en leuke taaldingen. Zoals ik in mijn blog Let’s do this! ook al vertelde, ga ik gewoon finetunen. Soms gooi ik er iets off-topics tussendoor, gewoon omdat het kan.

Liefs,

Binnita

binnita, vrouw, bril, blond